Umeboshi 150 g MUSO
Umeboshi patří k tradičním japonským produktům. Vyrábí se z japonských ume švestek nakládaných v mořské soli s listy Shiso. Jsou velmi slané a vhodné jako příležitostná pochoutka.
Kategorie: | Japonské potraviny |
---|
Švestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom však ve skutečnosti je odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.
Umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá
s octem fakticky nic společného).
Složení: Ume švestky 73 %, jedlá mořská sůl, Shiso listy 7 %.
Skladování: Uchovávejte mimo dosah tepla, vlhkosti a slunečního záření.
Použití: Lze konzumovat přímo, bez úpravy – nechte rozplynout v ústech nebo přidejte do jídla – vždy odstraňte pecku.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 153 kJ / 36 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 5,9 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Vláknina: | 4,0 g |
Bílkoviny: | 1,0 g |
Sůl: | 16,0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.