Neohodnoceno

Pohanka lámanka 400 g BIO PROBIO

Pohanka je pseudoobilovina s vysokým podílem bílkovin, které mají velmi příznivou skladbu aminokyselin, stejně jako quinoa. Pohanka má vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Ideální pro doplnění živin vegetariánů a veganů, ale i všech ostatních. Ceněná je i pro vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.

Skladem
Kód: A1D29074D8A40FE0D70DD649BFAEA1F4
64 Kč
Kategorie: Obiloviny

U pohanky garantujeme bezlepkovost (obsah lepku do 20 mg/kg). Je loupaná mechanicky (ne termicky), takže si zachovává větší množství živin, které se při tepelném zpracování ztrácí.

Pohanka lámanka v kuchyni: Kdo nezná pohankové karbenátky? Neskutečná dobrota. Lámanka je skvělý základ pro přípravu karbenátků, placiček, zapékaných sladkých i slaných pokrmů. připravíte z ní snídaňové kaše, hoďte hrstku do polévky na zahuštění, posypte jí buchtu místo drobenky, udělat skvělou "škvarkovou pomazánku" apod. Její využití je široké.

Víte že? Jsme specialisti na zpracování pohanky. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992. Pohanku loupeme mechanicky, proto je světlá (druhý způsob je tepelně - pak je pohanka tmavá). Pohanka si tak zachová více hodnotných látek než při tepelném zpracování. Pohanku zpracováváme v unikátním bezlepkovém mlýně s velkou péčí, ručíme tak za její bezlepkovost a mimořádnou kvalitu.         

Složení: 100 % pohanka loupaná lámanka BIO

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1 462 kJ / 345 kcal
Tuky: 2,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,26 g
Sacharidy: 68,0 g
z toho cukry: 0,9 g
Vláknina: 4,4 g
Bílkoviny: 11,0 g
Sůl: 0,0 g
 

Zebra BIO EU BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola