Pohanka kroupa 500 g BIO PROBIO
Pohanka je pseudoobilovina s vysokým podílem bílkovin, které mají velmi příznivou skladbu aminokyselin, stejně jako quinoa. Pohanka má vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Ideální pro doplnění živin vegetariánů a veganů, ale i všech ostatních. Ceněná je i pro vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.
Kategorie: | Obiloviny |
---|
U pohanky garantujeme bezlepkovost (obsah lepku 20 mg/kg). Zpracováváme ji u nás v bezlepkovém mlýně, kde je bezlepkovost přísně kontrolována.
Využití pohanky kroupy: Pohankové kroupy jsou výborné na přípravu risot (kroupot), jako příloha k masovým i zeleninovým pokrmům, můžete je přidat do salátů, karbenátků, zapékat je v různých slaných i sladkých variacích, přiravit z nich snídaňové kaše (více je rozvaříte) apod.
Víte že? Jsme specialisti na zpracování pohanky. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992. Pohanku loupeme mechanicky, proto je světlá (druhý způsob je tepelně - pak je pohanka tmavá). Pohanka si tak zachová více hodnotných látek než při tepelném zpracování. Pohanku zpracováváme v unikátním bezlepkovém mlýně s velkou péčí, ručíme tak za její bezlepkovost a mimořádnou kvalitu.
Složení: 100 % pohanka loupaná kroupa BIO
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 462 kJ / 345 kcal | |
---|---|
Tuky: | 2,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,26 g |
Sacharidy: | 68,3 g |
z toho cukry: | 0,9 g |
Vláknina: | 4,4 g |
Bílkoviny: | 11,1 g |
Sůl: | 0,0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.