Mouka žitná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového kvásku a na pečení chleba. Vhodná je i na přípravu perníkových těst. Žito je v Česku jedna z nejoblíbenějších obilovin a je bohatým zdrojem vlákniny.
Kategorie: | Mouky a sypké směsi |
---|
Náš TIP: Začínáte-li s celozrnnými moukami, můžete zkusit ve svém oblíbeném receptu nahradit 1/3 bílé mouky moukou celozrnnou a pak postupně zvyšovat poměr. Tyto celozrnné mouky obohatí jídlo důležitými živinami, vlákninou a déle vás zasytí.
Víte že? Mouky meleme už od roku 1992. Naše technologie nám umožňují odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé.
Naše žito pochází z ekopolí. Když jej pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz....
Složení: ŽITNÁ mouka celozrnná*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: lepek
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu: EU
Použití: Vhodná k přípravě tradičního chlebového kvásku a na pečení chleba. Vhodná je i na přípravu chlebových tět.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 449 kJ / 342 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 72,0 g |
z toho cukry: | 1,8 g |
Vláknina: | 9,0 g |
Bílkoviny: | 6,1 g |
Sůl: | 0,0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.