Mouka špaldová polohrubá 1 kg BIO PROBIO
Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Špaldová mouka polohrubá je vhodná k přípravě litých těst, na bábovky, perníky, makovníky, a bublaniny. Je vhodná na třená a šlehaná těsta.
Kategorie: | Mouky a sypké směsi |
---|
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin.Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná.
Víte že? Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, vločky, krupice apod. ). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé. Naše špalda pochází z ekopolí, když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz....
Složení: ŠPALDOVÁ mouka polohrubá*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: lepek
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu: EU / mimo EU
Použití: Špaldová mouka polohrubá je vhodná k přípravě litých těst na bábovky, perníky, makovníky a bublaniny. Je vhodná na třená a šlehaná těsta.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 511 kJ / 356 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 72,0 g |
z toho cukry: | 0,7 g |
Vláknina: | 3,5 g |
Bílkoviny: | 12,0 g |
Sůl: | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.