Mouka špaldová chlebová 1 kg BIO PROBIO
Špaldová chlebová mouka v biokvalitě je hladká a tmavá. Užitečná pro snadnější pečení vašeho domácího chleba. Je vhodná pro pečení chleba v domácích pekárnách, v peci či troubě.
Kategorie: | Mouky a sypké směsi |
---|
Chlebové mouky jsou tzv. zlatá střední cesta, něco mezi severem a jihem, mezi černou a bílou, takže mezi čím a čím? Mezi hladkou, tedy světlou a celozrnnou moukou. Chlebová mouka si zachovala část obalové vrstvy, dobře se zpracovává a k tomu ještě obsahuje podstatnou část důležitých nutričních látek pro náš organismus. Na pečení chleba je tou nejlepší volbou. Je tmavší, má výraznější aroma, vyšší obsah bílkovin a chleba se z ní peče dobře v troubě i v domácí pekárně, jak z droždí, tak i kváskový.
Jaké obilí používáme při mletí chlebové a vlastně všech mouk? Část bio obilí pochází přímo z naší Ekofarmy z jižní Moravy. A další od farmářů, se kterými již dlouhou dobu spolupracujeme. Dodáváme jim i osivo, a tak máme plodiny na mouky pod kontrolou už od obilky. Třeba právě u špaldy je to velmi důležité. Kvůli vyšším výnosům se začala v řadě případů pěstovat tzv. pološpalda a ta už nemá vlastnosti špaldy ryzích odrůd, její benefity.
Složení: ŠPALDOVÁ mouka chlebová*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: lepek
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu: EU
Použití: Vhodná k přípravě chlebových těst a pečiva.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 456 kJ / 344 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 67,0 g |
z toho cukry: | 1,4 g |
Vláknina: | 5,2 g |
Bílkoviny: | 12,0 g |
Sůl: | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.