Neohodnoceno

Mouka špaldová chlebová 1 kg BIO PROBIO

Špaldová chlebová mouka v biokvalitě je hladká a tmavá. Užitečná pro snadnější pečení vašeho domácího chleba. Je vhodná pro pečení chleba v domácích pekárnách, v peci či troubě.

Skladem
Kód: DH03000101
79,90 Kč

Chlebové mouky jsou tzv. zlatá střední cesta, něco mezi severem a jihem, mezi černou a bílou, takže mezi čím a čím? Mezi hladkou, tedy světlou a celozrnnou moukou. Chlebová mouka si zachovala část obalové vrstvy, dobře se zpracovává a k tomu ještě obsahuje podstatnou část důležitých nutričních látek pro náš organismus. Na pečení chleba je tou nejlepší volbou. Je tmavší, má výraznější aroma, vyšší obsah bílkovin a chleba se z ní peče dobře v troubě i v domácí pekárně,  jak z droždí, tak i kváskový. 

Jaké obilí používáme při mletí chlebové a vlastně všech mouk? Část bio obilí pochází přímo z naší Ekofarmy z jižní Moravy. A další od farmářů, se kterými již dlouhou dobu spolupracujeme. Dodáváme jim i osivo, a tak máme plodiny na mouky pod kontrolou už od obilky. Třeba právě u špaldy je to velmi důležité. Kvůli vyšším výnosům se začala v řadě případů pěstovat tzv. pološpalda a ta už nemá vlastnosti špaldy ryzích odrůd, její benefity.  

Složení: ŠPALDOVÁ mouka chlebová*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny: lepek

Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Země původu: EU

Použití: Vhodná k přípravě chlebových těst a pečiva.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1 456 kJ / 344 kcal
Tuky: 1,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 67,0 g
z toho cukry: 1,4 g
Vláknina: 5,2 g
Bílkoviny: 12,0 g
Sůl: 0,01 g

Zebra BIO EU BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola