Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná špaldová mouka je vhodná na koláče, buchty, perníky, chléb, quiche, pizzy…
Kategorie: | Mouky a sypké směsi |
---|
Náš TIP: Začínáte-li s celozrnnými moukami, můžete zkusit ve svém oblíbeném receptu nahradit 1/3 bílé mouky moukou špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou a pak postupně zvyšovat poměr. Tyto celozrnné mouky obohatí jídlo důležitými živinami, vlákninou a déle vás zasytí. Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná.
Víte že? Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, vločky, krupice apod. ). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé.
Naše špalda pochází z ekopolí. Když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz....
Složení: ŠPALDOVÁ mouka celozrnná*. *produkt kontrolovaného ekologického hospodářství
Alergeny: lepek
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu: EU / mimo EU
Použití: Vhodná k přípravě koláčů, křehkých těst, cukroví nebo na pečení domácího chleba.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 457 kJ / 344 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 65,0 g |
z toho cukry: | 1,3 g |
Vláknina: | 8,2 g |
Bílkoviny: | 13,0 g |
Sůl: | 0,0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.