Miso shiro bílá rýže 400 g MUSO
Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso. Nasládlá chuť, světlá barva a jemné aroma – tak by se dalo charakterizovat Miso shiro.
Kategorie: | Japonské potraviny |
---|
Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem "miso". Pasta se vyrábí stoletým způsobem tak, že vybrané sójové boby jsou zatěžkány kamenem a fermentují po dobu 3 let v cedrových soudcích.
Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.
Složení: Rýže 34 %, voda, SÓJOVÉ boby, jedlá mořská sůl, batátový sirup, alkohol 2 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Alergeny: Sója
Skladování: Skladujte v uzavřeném obalu na suchém a chladném místě. Po otevření dobře uzavřete a skladujte v chladničce.
Země původu: Japonsko
Použití: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 780 kJ / 184 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,5 g |
Sacharidy: | 33,0 g |
z toho cukry: | 19,0 g |
Vláknina: | 3,8 g |
Bílkoviny: | 10,0 g |
Sůl: | 6,4 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.