Neohodnoceno

Miso shiro bílá rýže 400 g MUSO

Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso. Nasládlá chuť, světlá barva a jemné aroma – tak by se dalo charakterizovat Miso shiro.

Skladem
Kód: DK20000101
Značka: Muso
154 Kč
Kategorie: Japonské potraviny

Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem "miso". Pasta se vyrábí stoletým způsobem tak, že vybrané sójové boby jsou zatěžkány kamenem a fermentují po dobu 3 let v cedrových soudcích.

Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.

Složení: Rýže 34 %, voda, SÓJOVÉ boby, jedlá mořská sůl, batátový sirup, alkohol 2 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).

Alergeny: Sója

Skladování: Skladujte v uzavřeném obalu na suchém a chladném místě. Po otevření dobře uzavřete a skladujte v chladničce.

Země původu: Japonsko

Použití: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 780 kJ / 184 kcal
Tuky: 0,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 33,0 g
z toho cukry: 19,0 g
Vláknina: 3,8 g
Bílkoviny: 10,0 g
Sůl: 6,4 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola