Neohodnoceno

Miso mugi ječmen 400 g MUSO

Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso či pro dochucení hotových pokrmů. Mugi Miso Muso (ječmenné miso) má jemnou chuť a aroma.

Skladem
Kód: PJ20000101
Značka: Muso
126 Kč
Kategorie: Japonské potraviny

Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem "miso". Pasta se vyrábí stoletým způsobem tak, že vybrané sójové boby jsou zatěžkány kamenem a fermentují v cedrových soudcích. Mugi miso je středně hnědé miso vyráběné ze sóji a ječmene fermentované přibližně rok.

Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.

Složení: SÓJOVÉ boby 58 %, JEČMEN 29 %, mořská sůl, voda, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).

Alergeny: Lepek, sója

Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.

Použití: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 690 kJ / 165 kcal
Tuky: 5,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,8 g
Sacharidy: 12,0 g
z toho cukry: 7,6 g
Vláknina: 8,1 g
Bílkoviny: 12,0 g
Sůl: 9,8 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola