Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO
Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…
Kategorie: | Japonské potraviny |
---|
Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shiro, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.
Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.
Složení: SÓJOVÉ boby 61 %, hnědá rýže 26 %, mořská sůl, voda, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Alergeny: Sója
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.
Použití: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 680 kJ / 163 kcal | |
---|---|
Tuky: | 7,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,9 g |
Sacharidy: | 9,1 g |
z toho cukry: | 8,2 g |
Vláknina: | 7,7 g |
Bílkoviny: | 12,0 g |
Sůl: | 10,2 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.