Krupice špaldová celozrnná 400 g BIO
Celozrnná špaldová krupice - zdravá variace klasické pšeničné krupice. Je namleta z celých zrn špaldy, obsahuje tak více vlákniny i vitamínů obsažených v obalu zrna. Lze využít i jako zavářku do polévky, k zahuštění omáček či na těsto na knedlíky, noky či placky a mnoho dalšího.
| Kategorie: | Obiloviny |
|---|---|
| EAN: | 8595582418852 |
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin.Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná.
Víte že? Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, vločky, krupice apod. ). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
Krupice je nahrubo umleté zrno obilí. Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí. Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Složení: PŠENICE ŠPALDA*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: lepek
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a rel. vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Návod na přípravu: 60 g pšeničné krupice zvolna přisypte do 500 ml vařícího mléka. Za stálého míchání vařte 1 minutu.
Země původu: Česká republika
Výživové údaje na 100 g:
| Energetická hodnota 1 576 kJ / 372 kcal | |
|---|---|
| Tuky: | 1,7 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
| Sacharidy: | 73,0 g |
| z toho cukry: | 1,5 g |
| Bílkoviny: | 13,0 g |
| Sůl: | 0,01 g |
![]()
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
