Kroupy ječné 500 g BIO PROBIO
Klasické kroupy v biokvalitě. Ječmen má skvělé výživové vlastnosti - má vysoký obsah vlákniny (velkou část tvoří rozpustná vláknina, tzv. betaglukany), čímž působí blahodárně na naše trávení a snižuje cholesterol. Obsahuje hodně bílkovin, vitaminy skupiny B a minerální látky. Má nízký glykemický index, takže zasytí na dlouhou dobu
Kategorie: | Obiloviny |
---|
Kroupy v kuchyni využijete nejen jako notorickou zavářku do polévek. Vyzkoušejte kroupy osmažené na cibulce jako přílohu k pokrmům, na přípravu rizot, přidejte jej do zeleninových salátů, karbenátků apod.
Obiloviny zpracováváme u nás v PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy,..). Naše technologie nám umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
Před vařením kroupy properte ve vlažné vodě a poté sceďte. Následné kroupy zalijte vodou, které by mělo být aspoň čtyřikrát více než krup. Ve vodě je nechte asi 30 minut odstát a poté je začněte vařit. Kroupy značně nabydou na objemu a změknou. Pokud přidáváte kroupy do polévky, omáčky nebo teplého zeleninového jídla, vždy je předtím uvařte zvlášť. Polévka nebo jídlo by se vám mohlo vařením krup zakalit.
Kroupy jsou ječná lehce obroušená zrna. Lze je nazvat jako "polo-celozrnný produkt", jelikož obsahují část obalu a celý klíček. Zajímavostí je, že kroupy jsou velmi oblíbené u hráčů National Football League, kteří je konzumují vždy den před zápasem. Zrno ječmene tvoří pět částí: 2 vrstvy nestravitelných slupek, aleuronová vrstva, endosperm a střed se škrobem.
Složení: JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: lepek
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Návod na přípravu: Před přípravou kroupy propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou, osolte, přidejte kapku oleje a vařte pod poklicí bez míchání. Po 20–30 min. vaření je zrno křupavé, po 50 minutách rozvařené a vhodné do pomazánek a nákypů. Po uvaření nechte 5 minut dojít.
Země původu: Česká republika
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 480 kJ / 350 kcal | |
---|---|
Tuky: | 2,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,5 g |
Sacharidy: | 68,0 g |
z toho cukry: | 0,7 g |
Vláknina: | 7,4 g |
Bílkoviny: | 9,2 g |
Sůl: | 0,0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.