Knedlíky s celozrnnou moukou a špaldovými pukanci 200 g BIO AMYLON
Sypká směs pro přípravu knedlíků. Příprava: Obsah sáčku (200 g) přelijeme cca 110-120 ml studené vody (podle požadované tuhosti těsta). Řádně prohněteme a necháme 5 min odležet. Z těsta připravíme na moukou posypaném vále 1 váleček. Váleček vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 min. Po uvaření knedlík nakrájíme na plátky. Doba přípravy je cca 30 min.
Kategorie: | Mouky a sypké směsi |
---|
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd.
Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina.
Celozrnná pšeničná mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub.
Složení: PŠENIČNÁ mouka*, PŠENIČNÁ celozrnná mouka* 20 %, extrudované ŠPALDOVÉ pukance* 5 %, mořská sůl, kypřící látky (vinan draselný, uhličitan sodný). Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: lepek
Skladování: Skladujte v suchu.
Země původu: EU
Návod k přípravě: Obsah sáčku (200 g) přelijeme cca 110 - 120 ml studené vody (podle požadované tuhosti těsta). Řádně prohněteme a necháme 5 minut odležet. Z těsta připravíme na moukou posypaném vále 1 váleček. Váleček vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Po uvaření knedlík nakrájíme na plátky. Doba přípravy je cca 30 minut.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 384 kJ / 326 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 66,9 g |
z toho cukry: | 0,5 g |
Bílkoviny: | 11,0 g |
Sůl: | 2,1 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.