Ječmen nahý 500 g BIO PROBIO
Ječmen je méně známá obilovina se skvělými výživovými vlastnostmi - má vysoký obsah vlákniny (velkou část tvoří rozpustná vláknina, tzv. betaglukany), čímž působí blahodárně na naše trávení a snižuje cholesterol. Obsahuje hodně bílkovin, vitaminy skupiny B a minerální látky. Má nízký glykemický index, takže zasytí na dlouhou dobu. V zrnech ječmene nahého je obsah těchto látek ještě vyšší, než je tomu u ječmene pluchatého. Jednoduše proto, že se již nemusí zpracovávat loupáním. Jak vařit z ječmene: Ječmen uvařte dle základní přípravy v osolené vodě a máte skvělou přílohu k pokrmům, využijete jej do pilafů, rizot, přidejte jej do zeleninových salátů, karbenátků nebo z něj připravte sladkou kaši. Ječmen lze využít i na mletí.
Kategorie: | Obiloviny |
---|
Složení: 100 % ječmen nahý BIO
Alergeny: lepek
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 420 kJ / 336 kcal | |
---|---|
Tuky: | 3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,5 g |
Sacharidy: | 59,6 g |
z toho cukry: | 0,2 g |
Vláknina: | 11,7 g |
Bílkoviny: | 11,9 g |
Sůl: | 0,0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.