Fazole adzuki 500 g BIO
Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě.
| Kategorie: | Luštěniny |
|---|---|
| EAN: | 8595016587536 |
Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solte určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.
Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.
Složení: Fazole adzuki*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Návod na přípravu: Fazole adzuki namočte na 5 hodin, propláchněte a vařte cca 50-55 minut do měkka.
Země původu: Čína
Výživové údaje na 100 g:
| Energetická hodnota 1 377 kJ / 329 kcal | |
|---|---|
| Tuky: | 0,5 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
| Sacharidy: | 63,0 g |
| z toho cukry: | 2,4 g |
| Bílkoviny: | 20,0 g |
| Sůl: | 0,01 g |
![]()
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Country Life s.r.o.
Nenačovice 87
266 01 Beroun 1
IČ: 45792585
DIČ: CZ45792585
