Neohodnoceno

Cukr citronový 20 g BIO AMYLON

Bio citronový cukr slouží jako přísada na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst. Přidává se do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů.

Skladem
Kód: CGO1000101
Značka: Amylon, a.s.
11 Kč
Kategorie: Cukry a sladidla

Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Bio citronový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.

Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.

Složení: Cukr třtinový*, mletá citronová kůra* (2,5 %), citronové aroma. Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování: Skladujte v suchu.

Země původu: EU / mimo EU

Použití: Slouží ke zvýraznění chuti piškotových, třených, lineckých a kynutých těst. Můžeme s ním ochutit krémy, zmrzliny, dezerty, nápoje a polevy.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1 673 kJ / 394 kcal
Tuky: 0,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 98,2 g
z toho cukry: 96,2 g
Bílkoviny: 0,2 g
Sůl: 0,1 g

Zebra BIO EU BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola