Cukr citronový 20 g BIO AMYLON
Bio citronový cukr slouží jako přísada na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst. Přidává se do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů.
Kategorie: | Cukry a sladidla |
---|
Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Bio citronový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.
Složení: Cukr třtinový*, mletá citronová kůra* (2,5 %), citronové aroma. Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte v suchu.
Země původu: EU / mimo EU
Použití: Slouží ke zvýraznění chuti piškotových, třených, lineckých a kynutých těst. Můžeme s ním ochutit krémy, zmrzliny, dezerty, nápoje a polevy.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 673 kJ / 394 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 98,2 g |
z toho cukry: | 96,2 g |
Bílkoviny: | 0,2 g |
Sůl: | 0,1 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.