Cizrna 500 g BIO COUNTRY LIFE
Cizrně se také někdy říká římský hrách. Je to luštěnina s jemnou oříškovou chutí a lehce krémovou konzistencí. Můžete ji použít jako přílohu nebo jako základ pomazánek či polévek. Vychutnejte si ji v biokvalitě
Kategorie: | E-shop |
---|
Královna luštěnin, se kterou se dá kouzlit. Chutná jako oříšky, salátům dodá ten pravý šmrnc a v polévkách nepřijde žádná kulička nazmar. Klasika jako hummus nebo falafel přinesou nové chutě do běžného jídelníčku.
Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk s až deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.
Cizrnu je nutno namáčet minimálně 8 hodin, ideálně až dvanáct. Dle doby namáčení se poté vaří 1 - 1,5 hodiny. Vaření v tlakovém hrnci velice výrazně zkrátí dobu varu, asi o třetinu až polovinu. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.
Složení: Cizrna* (hrách římský). Může obsahovat stopy lepku, sóji arašídů, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Návod na přípravu: Cizrnu namočte na 8 - 12 hodin, propláchněte a vařte do měkka 1 - 1,5 hodiny.
Země původu: Turecko
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 524 kJ / 364 kcal | |
---|---|
Tuky: | 6,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1,1 g |
Sacharidy: | 44,0 g |
z toho cukry: | 11,0 g |
Vláknina: | 17,0 g |
Bílkoviny: | 19,0 g |
Sůl: | 0,0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Country Life s.r.o.
Nenačovice 87
266 01 Beroun 1
IČ: 45792585
DIČ: CZ45792585