Agar prášek 10 g BIO
Želírovací látka jako alternativa živočišné želatiny. Agar je bez chuti a bez zápachu a funguje výborně. Vyrábí se z mořských řas, neobsahuje lepek. Od českého výrobce, v biokvalitě.
| Kategorie: | Vaření a pečení |
|---|---|
| EAN: | 8594006662796 |
| Země původu: | EU |
Agar je nutné přivést k varu, aby mohl poté želírovat. K tuhnutí naopak nepotřebuje lednici, protože k němu dochází už při 35-40 °C. Čas nutný ke ztuhnutí je mnohem kratší než u želatiny.
Želírovací látka agar-agar je nenahraditelný produkt pro vegetariány a vegany a skvělý i pro kohokoli jiného. Agar bez problémů nahradí živočišnou želatinu, je přitom čistě rostlinný. Vyrábí se z mořských řas a v Asii jde už po staletí o nejběžnější želírovací prostředek. Vzniká povařením červené mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po zchladnutí gelovitou konzistenci a nakonec zcela ztuhne. Tato hmota se následně usuší a poté pokrájí, nadrtí nebo namele.
Složení: Agar* (Rhodophyceae). *Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte v suchu do 30°C
Návod na přípravu: Smíchejte bio agar (10 g) v 1 litru studené vody a podle potřeby doslaďte. Vaříme za stálého míchání 3 minuty. Po uvaření necháme mírně vychladnout. Nalijte do formy a necháme ztuhnout v chladničce. Můžete také připravit organický agar z ovocné šťávy, džus atd.
Výživové údaje na 100 g:
| Energetická hodnota 700 kJ / 167 kcal | |
|---|---|
| Tuky: | 0,0 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
| Sacharidy: | 0,7 g |
| z toho cukry: | 0,7 g |
| Bílkoviny: | 0,0 g |
| Sůl: | 1,25 g |
![]()
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
